Heb ik als werknemer in de flexbranche recht op pensioen?

We gaan steeds later met pensioen. Voor veel mensen is het hierdoor een ‘ver weg van mijn bed show’ of iets waar je je nog niet mee bezig wilt houden. Toch is het belangrijk je hier in te verdiepen. Ook als je werkzaam bent in de flexbranche! Want werk je op payrollbasis (of wordt je gedetacheerd of werk je als uitzendkracht), dan heb je ook recht op pensioen.

StiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten)
Alle werkgevers in de flexbranche (payroll, uitzend- en detacheringsbranche) zijn verplicht aangesloten bij StiPP. StiPP is een pensioenfonds speciaal voor medewerkers werkzaam in de flexbranche. De eerste 26 weken dat je in de flexbranche start, bouw je nog geen pensioen op. Dit start pas na 26 gewerkte weken (de zogenoemde wachttijd). Vanaf week 27 word je bij StiPP aangemeld en betaalt je werkgever pensioenpremie. Dit geldt voor iedereen die 21 jaar of ouder is. Rond die tijd zal je ook een aanmelding van StiPP ontvangen. Dit gebeurt allemaal automatisch, je hoeft er niets voor te doen!

De Basisregeling en de Plusregeling
StiPP heeft 2 pensioenregelingen, namelijk een Basisregeling en een Plusregeling. Na 26 gewerkte weken word je automatisch aangemeld en start je in de Basisregeling. Je werkgever betaalt vanaf dat moment pensioenpremie. Werk je daarna vervolgens 52 weken dan ga je automatisch naar de Plusregeling. In de Plusregeling ga je zelf ook pensioenpremie betalen. Je bouwt dus wat meer pensioen op. Maar ook je partner heeft vanaf nu recht op partnerpensioen.

Stopt het werk en begin je binnen 52 weken bij een ander bureau binnen de flexbranche met werken, dan gaat je pensioenopbouw direct verder. Je hoeft dus niet eerst weer 26 weken te werken. Ben je langer dan 52 weken niet werkzaam in de flexbranche en je start weer met werken dan geldt de wachttijd wel. Je moet dan weer eerst 26 weken werken voor je doorgaat met de pensioenopbouw in de Basisregeling.

Was je al pensioen aan het opbouwen in de Plusregeling en je start met een onderbreking van minder dan 26 weken weer in de flexbranche dan ga je verder in de Plusregeling. Is de onderbreking langer dan 26 weken maar korter dan 52 weken, dan start je direct met opbouwen in de Basisregeling.

Let op: 
Een andere opdracht houdt meestal ook in dat je bij een ander bureau bent gaan werken. Aangezien het nieuwe bureau geen inzicht heeft in jouw pensioenopbouw, moet je wel bij het nieuwe bureau aangeven dat je al pensioen hebt opgebouwd! Dit kan door middel van een pensioenoverzicht.

Een pensioenoverzicht van StiPP en alle andere pensioeninstellingen kan je vinden door met je DigiD in te loggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Tip:
Al lijkt het nog lang te duren voor je zelf met pensioen mag. Verdiep je erin en zorg dat het goed geregeld is. Nu heb je nog de kans om zaken te regelen en bij te sparen. Hoe langer je wacht, hoe groter het gat is om op te vullen. 

Succes met uitzoeken ?

Angela van Jump Into Payroll

Posted in About us, Angela, Pensioen, Vertelt... on Apr 03, 2019